لوگو بهبود گستر

دستگاه خلوص سنج اکسیژن

دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک یا آنالایزر اکسیژن یک دستگاه دقیق جهت سنجش میزان خلوص اکسیژن کپسول و یا اکسیژن سازهای بیمارستانی است. این دغدغه همواره بین کادر درمان وجود داشته که میزان خلوص اکسیژنی که بیمار می رسد دارای خلوص کافی (بالای 95 درصد) می باشد یا خیر. یکی از روش هایی که تا کنون استفاده می شد، دستگاه های خلوص سنج شیمیایی بود که با واکنش دادن با سنسور شیمیایی تولید یک جریان می کرد و میزان خلوص اکسیژن را تعیین می نمود.

دستگاه خلوص سنج اکسیژن

معرفی دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک

تمامی این دغدغه ها را با تکنولوژی جدیدی که به همراه دارد رفع نموده است. شما با در اختیار داشتن این دستگاه بی نیاز از هر گونه کالیبراسیون مجددی هستید، دستگاه در محل کارخانه و با رفرنس های دقیق 21 و 100 درصد یک بار برای همیشه کالیبر شده و کاربر هرچ دغدغه ای بابت این موضوع نخواهد داشت. همچنین قابلیت دیگری نیز این دستگاه به شما میدهد، “اندازه گیری دقیق فلوی اکسیژن” که یکی از فاکتورهای مهم در اکسیژن تراپی هست. این دستگاه فلوی اکسیژن را از صفر تا 20 لیتر در دقیقه نمایش می دهد.

دستگاه خلوص سنج

ویژگی های دستگاه خلوص سنج اکسیژن

دائمی بودن سنسورهای خلوص سنج  التراسونیک

 دستگاه خلوص سنج  التراسونیک OXAN1 دارای سنسور دائمی التراسونیک می باشد و بر خلاف سنسورهای شیمیایی هیچ چیز مصرفی ندارد.یکی از مشکلات سنسورهای شیمیایی، مصرفی بودن این سنسورهاست و بعد از 6 ماه تا یک سال از کارایی صحیح خارج می شوند و با صرف هزینه بالایی نیاز به تعویض دارند.این سنسورها، الکتروشیمیایی هستند و پس از واکنش با اکسیژن در معرض، تولید یک جریان الکتریکی می کنند که با اندازه گیری شدت این جریان می توان خلوص اکسیژن در گاز را محاسبه کرد

تصویر خلوص سنج اکسیژن
نمادک سایت|cropped-favicon

دقت اندازه گیری

دقت اندازه گیری سنسورهای الکتروشیمیایی و التراسونیک تقریبا یکسان است. در سنسور شیمیایی پاسخ زمانی بالاست و باید حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه منتظر شد و بعد عدد را خواند. در سنسور التراسونیک این زمان بسیار کمتر بوده و پاسخ زمانی حدود ۲ تا ۳ ثانیه است

|ابزارک تصویر|favicon

یک امکان منحصر به فرد

یکی از مهمترین مزیت استفاده از خلوص سنج التراسونیک، امکان اندازه گیری میزان فلوی اکسیژن است. کاربر توسط این دستگاه می تواند میزان جریان اکسیژن مورد سنجش با صورت دقیق اندازه گیری کرده و بر حسب لیتر بر دقیقه نمایش دهد.

|ابزارک تصویر|favicon

کالیبراسیون دائمی

سنسورهای شیمیایی باید در فواصل زمانی مختلف با خلوص های 21 محیط و 100 درصد کالیبر شوند و از آنجا که دست یافتن به یک منبع 100 درصد در کپسول های اکسیژن و اکسیژن ساز ها، دشوار و گران قیمت هست،

|ابزارک تصویر|favicon

انتقال اطلاعات از طریق سیستم WiFi

در دستگاه خلوص سنج اکسیژن  التراسونیک OXAN1 امکانی در نظر گرفته شده است تا کاربر اطلاعات آنلاین دستگاه و همچنین اطلاعات مربوط به زمان های قبل را نیز در اختیار داشته باشد.با این قابلیت کاربر می تواند به صورت دقیق و در قالب نمایش منحنی های خلوص و فلوی اکسیژن اطلاعات را مشاهده کند.

توضیحات تکمیلی درباره دستگاه خلوص سنج اکسیژن

دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک یا آنالایزر اکسیژن یک دستگاه دقیق جهت سنجش میزان خلوص اکسیژن کپسول و یا اکسیژن سازهای بیمارستانی است. این دغدغه همواره بین کادر درمان وجود داشته که میزان خلوص اکسیژنی که بیمار می رسد دارای خلوص کافی (بالای 95 درصد) می باشد یا خیر. یکی از روش هایی که تا کنون استفاده می شد، دستگاه های خلوص سنج شیمیایی بود که با واکنش دادن با سنسور شیمیایی تولید یک جریان می کرد و میزان خلوص اکسیژن را تعیین می نمود.

تولید یک دستگاه بومی در در ایران

حسگرهای اکسیژن خلوص سنج اکسیژن

حسگرهای سنجش خلوص اکسیژن، دستگاه‌هایی هستند که توانایی اندازه‌گیری خلوص اکسیژن در گازهای گوناگون را دارند. این حسگرها در صنایع گوناگون، از جمله پزشکی، شیمیایی، فلزات و آتش‌نشانی به کار می‌روند. این حسگرها به دو گروه تقسیم می‌شوند: حسگرهای صوتی و حسگرهای پارامغناطیس. حسگرهای صوتی با استفاده از سرعت صوت در گاز، مقدار اکسیژن را تعیین می‌کنند. حسگرهای پارامغناطیس با استفاده از یک میدان مغناطیس و یک ترازو، اختلاف وزن گازها را سنجش می‌کنند. هر دو نوع حسگر دارای فواید و عيب‌خود هستند.

اکسیژن درمانی و تاثیرات آن در بیمار

با اکسیژن درمانی، پزشکان بافت‌های آسیب‌دیده را با ارسال اکسیژن فشرده به بدن، ترمیم می‌کنند. این روش فواید زیادی دارد، مثل افزایش کارآیی قلب و ريه، کم کردن خستگي و خواب‌آلودگی، تقویت حافظه و تمركز، پایین آوردن فشارخون، بهبود سيستم ايمنی. البته، اکسیژن درمانی هم مشکلات و خطرات خودش را دارد. بعضی از این مشکلات عبارت‌اند از: خشكي و التهاب بيني، دهان و گلو، سرگيجه و سردرد، خطر آتش‌سوزی، تغييرات شيميائي خون، تحریک‌پذیری و كاهش تحمل. در مقاله ” اکسیژن درمانی یا اکسیژن تراپی چیست+ 6 روش انجام آن  “به طور کامل اکسیژن درمانی را مورد برسی قرار داده ایم.

تفاوت های دستگاه خلوص سنج التراسونیک و الکتروشیمیایی

 این دو دستگاه با اصول فیزیکی و شیمیایی مختلف کار می‌کنند. خلوص سنج اکسیژن التراسونیک با استفاده از سرعت صوت در گازها، میزان اکسیژن را محاسبه می‌کند. خلوص سنج اکسیژن الکتروشیمیایی با استفاده از واکنش شیمیایی بین اکسیژن و یک الکترولیت، جریان الکتریکی تولید می‌کند. هر دو دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک و الکتروشیمیایی فواید و معایب خودشان را دارند که برای انتخاب آن‌ها باید در نظر گرفته شود. در مقاله ۴ تفاوت خلوص سنج اکسیژن التراسونیک و الکتروشیمیایی می توانید دیگر تفاوت های این دو دستگاه را بیشتر برسی بفرمایید.

دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک

استاندارد های دستگاه خلوص سنج التراسونیک

با استانداردهای خلوص سنج اکسیژن التراسونیک، ساخت و کیفیت آن بهتر شده‌اند. این استانداردها با مشخص کردن الزامات فنی، ایمنی، دقت، و قابلیت اطمینان برای دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک، عملکرد و کارایی آن را افزایش داده‌اند. همچنین، با روش‌های یکسان و معین برای اندازه‌گیری غلظت اکسیژن، استانداردها باعث شده‌اند که دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک در بازار و صنایع مختلف مورد اعتماد و اعتبار باشد.

لوازم جانبی دستگاه خلوص سنج اکسيژن

دستگاه خلوص سنج اکسیژن التراسونیک دارای یک سه راهی اکسیژن هست که توسط این سه راهی شما قادر خواهید بود از دستگاه به عنوان یک Fio2 Meter استفاده کنید. سایر متعلقات را به صورت مفصل در مقاله 10 مورد از لوازم جانبی دستگاه خلوص سنج اکسیژن توضیح داده ایم 

لوازم جانبی دستگاه خلوص سنج اکسیژن

معایب دستگاه خلوص سنج اکسیژن شیمیایی

اما این روش دارای دشواری هایی هست. از جمله اینکه این نوع سنسورها گران بوده و بعد از 6 ماه تا یک سال نیاز به تعویض دارند. همچنین کالیبر نمودن آنها هم همواره دغدغه کاربران بوده چرا که باید برای این دستگاه ها مرتب کالیبر 21 درصد و 100 درصد را انجام داد. طبیعتاً دستیابی به منبع واقعی خلوص 100 درصد دشوار و گران و هزینه بر هست و خلوصی هم که عموماً از کپسول ها انتظار می رود بر خلاف تصور در بیشتر مواقع کمتر از 95 درصد می باشد.